Ads 468x60px

Monday, December 31, 2012

59.12) Cuti-cuti Australia

Assalamualaikum.

Hello..hello. This might be my last entry for 2012. Tapi mungkin juga tak..mungkin sempat nak cukupkan 60 entry untuk tahun 2012..hihi.

Entry ni khas untuk cerita-ceriti semasa holiday yang lepas **masih mood holiday..serius..nak holiday lama lagi**

Anyway, this is my 3rd time visiting Melbourne..so macam dah jadi biasa lah with the public transport system etc. Kali ketiga ni mungkin kali terakhir lah kot, sebabnya adik dah habis belajar..no reason to go there again lah..unless tiba-tiba harta jadi berkepuk-kepuk dan mampu nak pergi holiday lagi..hihi. Flight hari Isnin malam (10 December)..siang tu masih gigih pergi kerja =.=" Memang boleh dapat award Best Employee :)

As usual, bila kat Melbourne memang lah stay dekat Malaysia Hall, selain murah, bilik sangat selesa. Nasib baik ada Malaysia Hall, kalau tak, tatau nak dok merempat kat mana. Kat Melbourne macam  biasalah, jalan-jalan around city sebab kali ni bang ngah ikut sama, maka haruslah eden menjadi tour guide untuk beliau.






Then, kitorang bergerak ke Gold Coast untuk 3 hari 2 malam. Kat Gold Coast memang heaven! Dok apartment yang besar dan best..dekat dengan pantai. Sempatlah kitorang melawat Ripley's Believe It or Not, SeaWorld dan jalan-jalan kat night market kat pantai. Walaupun sekejap, but puas hatilah. At least dah pernah tinggal jejak kat sana :)











Lepas Gold Coast, balik semula ke Melbourne..beli souvenir dan apa-apa yang patut, packing barang dan balik. Cukup 9 hari tinggal kat hemisfera selatan. Balik Malaysia dengan muka sunburn..nasib lah.

So, itu sahaja kisah holiday. Mungkin agak bosan untuk dibaca, tapi eden nak jugak post. Who cares kan? Jadi selepas ni, kalau ada sesiapa nak pergi Australia, moh le ajak den skali...teringin nak pergi lagi.

OK lah..adios!







 

No comments:

Post a Comment

Kalau rase nak komen, komen lah ye. TQ :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...